A filmszínház első saját filmfesztiváljának ötlete 2016 óta érlelődik, amikor megszervezték az első MetroPOLICE Filmnapokat, a rendőr-főkapitányság támogatásával. A nagysikerű rendezvényt újabbak követték, és olyan kapcsolatot eredményezett, hogy Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos és Csenki Csabáné, az Otthon mozi vezetője megállapodott, 2023-tól minden év szeptemberében megrendezik a MetroPOLICE Bűnügyi Filmfesztivált.

A fesztiválra 2020-ban, vagy azután készült, a bűnügyi filmműfaj kategóriájába sorolható filmmel (nagyjátékfilm, kisjátékfilm, animációs filmalkotás) lehet nevezni 2023. szeptember 7-ig.

Az esemény célja a népszerű bűnügyi filmalkotások bemutatásán túl a bűnmegelőzés támogatása, a rendőrség szerepének bemutatása, a bizalom erősítése a lakosság irányába. Éppen ezért a filmfesztivál négy napján számtalan interaktív kísérőrendezvény, családi nap és kiállítás is várja az érdeklődőket.

Részletek és nevezés itt

Forrás: Otthon Mozi / Címlapkép: A pogány madonna (A kép csak illusztráció)