Az HBO Maxra májusban érkező Spy/Masterhoz külön leforgatott előzetes készült, amely Varsics Péter, az Így vagy tökéletes rendezőjének a munkája. Ezek szerint hiába nem gyárt több saját sorozatot az HBO Közép-Európában, ennek még lelkiismeretesen megtolja a reklámkampányát.

Inkább lesz John le Carré, mint Ian Fleming” – helyezték el az alkotók, Adina Sădeanu és Kirsten Peters a kémfilmek skáláján a Spy/Mastert a Variety-nek adott interjúban, vagyis a látványos akciók és egzotikus helyszínek helyett realistább módon ábrázolják a kémkedést, a folyamatos titkolózással és cselszövéssel járó lelki torzulásokra is odafigyelnek. És persze nagy hangsúlyt kap az is, milyen volt az élet a kommunista Romániában.

A hatrészes sorozat egy hetet mesél el Victor Godeanu, Nicolae Ceaușescu elsőszámú tanácsadójának életéből, akinek forróvá vállik a lába alatt a talaj Romániában, mert kettős ügynökként kémked a nyugati nagyhatalmaknak is kémked. A főszerepet a román Alec Secăreanu alakítja. Mellette a német Svenja Jung, az amerikai Parker Sawyers, valamint Ana Ularu és Laurențiu Bănescu román színészek lesznek láthatók. 

 

Az IMDb adatbázisa alapján számos magyar színészt is felfedezhetünk majd a sorozatban, alighanem Ubrankovics Júlia kapta közülük a legnagyobb szerepet – öt részben tűnik majd fel, Árpa Attila a Stasi egyik tisztjét, Inotay Ákos pedig Jimmy Carter amerikai elnököt alakítja.

A stáb is tele van magyar nevekkel, Fillenz Ádám az egyik operatőr, Tasnádi Zsófia a látványtervező, Petrányi Viktória pedig producerként vesz részt a munkálatokban, magyar részről a Proton Cinema szállt be a produkcióba.