Mi az a Celluloid Workshop?

Egyedülálló program a film szerelmeseinek. A 2005. őszén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Celluloid Workshop népszerű rendezvény, amelyen négy, pályázat útján kiválasztott, negyedórás, professzionális kisjátékfilm valósul meg, és ahol a forgatási munkálatokban minden érdeklődő részt vehet. A különleges egy hetes program a miskolci II. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

Mivel kell jelentkezni és mit lehet nyerni?

- Jelentkezhetsz egy 2005. szeptember 23-ig egy 8-10 perces kisjátékfilm forgatókönyvével (cell@mail.datanet.hu), az önéletrajzoddal (egyetlen feltétel, hogy valamilyen – bármilyen – kisfilmet fel tudjál mutatni) és legalább két-három segítő (stábtag, színész) nevének megjelölésével.

- Független zsűri bírálja el a beérkezett munkákat 2005. szeptember 26-ig. A fő szempont az ötlet értéke és megvalósíthatósága.

- Minden nyertes komplett technikát kap: a Kodak támogatásával 37 percnyi (430 m) 16mm-es színes filmnyersanyagot, ARRI SR filmkamerát (segédoperatőrrel), 2 nap forgatási időt egy szabadon választott miskolci helyszínen; mobil világítási, kameramozgatási és hangfelvételi technikát (hangtechnikussal); valamint a laborálást követően három nap utómunka időt a Studiotech számítógépes munkaállomásán (vágóval).

- A négy nyertes pályázó és munkatársai egy hétre leköltöznek Miskolcra (szál-lást önköltségen tudunk biztosítani); a ren-dező az október 2-i, 15 órakor kezdődő technikai előadásokat követő nyitóvetítésen valamelyik – vagy akár egyetlen – filmjét mutatja be a közönségnek, a hetedik napon, a záróesten pedig a pályázaton nyertes, a Celluloid Workshopon megvalósult filmjét!

Bővebb információ: www.blaho.hu/cell

Szervezők: a Celluloid Műhely, a Szemtől Szembe ’99 Alapítvány, a Cell Media és a Mark Produkció.