A Bunyik Entertainment forgalmazásában Goda Krisztina nagyszabású és látványos filmje, a Szabadság, Szerelem szeptember 9-től a chicagói Facets Cinematheque mozi műsorán lesz - tudatta a Magyar Filmunió. A forradalmi eseményeket, a legendás szovjet-magyar vízilabda válogatott meccset a melbourne-i olimpián és egy szerelmi történetet feldolgozó alkotás 2006-ban a legnézettebb magyar film volt, amiért elnyerte a Mozisok Országos Szövetségének a díját. A Szabadság, Szerelem producere Andy Vajna, a forgatókönyvet Joe Eszterhas, Gárdos Éva, Bereményi Géza és Divinyi Réka jegyezte. A főszerepekben Dobó Kata, Fenyő Iván és Csányi Sándor látható.

 

szabadsagszerelem_500
Szabadság, Szerelem


Végéhez közeledik Törőcsik Mari és Trill Zsolt "nagy duettjének" forgatása

Befejeződött Vidnyánszky Attila rendezésében a Szarvassá változott fiú című nagyjátékfilm forgatása Debrecenben - adta hírül az MTI. A Kossuth-díjas rendező saját színházi darabját adaptálja filmre a színpadi produkcióban is játszó Törőcsik Marival és Trill Zsolttal a főszerepben. A rendező az MTI-nek felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt már nyert egy kisjátékfilmes pályázatot ezzel a történettel, de akkor a film végül nem készült el. A Szarvassá változott fiú várhatóan az év végére készül el.

szarvassa_500
Törőcsik Mari és Trill Zsolt a Szarvassá válozott fiú című színdarabban


Jubileumi Super 8 fesztivál Szegeden

Az MTI értesülései szerint zöbb mint félszáz, Super 8-as technikával készült alkotást mutatnak be a hétfőn este Szegeden kezdődő X. Nemzetközi Super 8mm Fesztiválon - közölte Rózsa Péter, a rendezvény egyik alapítója a programról tartott sajtótájékoztatón.  Az egyhetes fesztiválra - amely az egyetlen magyarországi, kizárólag Super 8-as technikával készült alkotásokat bemutató filmes seregszemle - mintegy 280 művet neveztek.  A főként 3-4 perces rövidfilmek alkotói között többségben vannak a magyarok és a nyugat-európaiak, de érkeztek művek az Egyesült Államokból, Kanadából, Dél-Amerikából, Kínából és egy francia rendező Észak-Afrikában készült archív felvételekből összeállított dokumentumfilmjét is műsorra tűzik. Az első, tíz éve rendezett, akkor még csak egynapos fesztivál óta Szegeden is aktív Super 8-as közösség alakult ki.  A fesztivál 56 versenyfilmjét keddtől csütörtökig vetítik a Grand Caféban, és a díjkiosztó gálát is itt rendezik pénteken este. A filmek mellett kiállítások, koncertek, performanszok várják az érdeklődőket, akik vasárnap a Videoton tévéjáték-bajnokságon ügyességüket is próbára tehetik.