Mundruczó Kornél a szomjúságról

"Ha jó befogadókkal találkozik, lehet ez egy korty víz".  Mi a teremtő, alkotó felelőssége - ez a húsbavágó kérdés, a film magáért dolgozik, nincs szükség hókusz-pókuszokra.

Kocsis Ágnes egy bizonyos tekintete

Pál Adrienn húsz éve betegek és halottak között van, az ő belső utazásának a története a film. De hogyan működik az emlékezet, miként emlékezünk vissza dolgokra?

Szimler Bálint, a versenyprogram Benjáminja

Ciki a Lacoste Cannes-ban, tudtuk meg Szimler Bálinton keresztül Török Feritől. Roadtripre készül az Itt vagyok stábja, kisbusszal autóznak egészen Cannes-ig, de Esclin Syndo koncert nem lesz a Croisette-n.

Ujj-Mészáros Károly a cannes-i műhelyben

A Liza, a rókatündér egy felnőtt mese, japán popsztárokkal és halállal bőven fűszerezve A nyomozó nyomdokain. Ujj-Mészáros Károly és Fliegauf Benedek telefonhívásának története!

Liszka Tamás, Producers on the Move

Nem gyakran hívnak meg Cannes-ba animációs producert, úgyhogy Liszka Tamás missziónak is tekinti az utazását: az animáció jó! Egill, Anna története és Kovásznai a tarsolyban.

Cannes-ban mutatkozik be a HSFA

A rövidfilmes ügynökség a Croisette-en debütál tíz kicsi magyar filmet tartalmazó portfóliójával - Deák Dániel alapítót kérdeztük az ötletről, a kiválasztott filmekről, és hogy mennyiért és kinek lehet eladni egy kisfilmet.