A Cinema City Filmünnep időtartama alatt a 2D-s vetítésekre 900 forintért, a 3D-s vetítésekre pedig 1100 forint (plusz szemüveg) áron vásárolhatunk jegyet. Ezen a héten debütálnak a mozikban a Spencer, A boldogság ízei és a Túl jó srác a pasim című filmek, de olyan közönségkedvenceket is műsorra tűznek, mint a Dűne, a Venom 2. - Vérontó, az Örökkévalók, a Croodék: Egy új kor vagy a Nincs idő meghalni.

Premier előtt lehet megnézni a Hajtóvadászat című skandináv krimit, iletve az Adam Driver és Marion Cotillard főszereplésével készült musicalt, az Annette-et. Magyar filmek is szerepelnek a műsorban: egyebek mellett a Vadlovak - Hortobágyi mese című dokumentumfilm, Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotása és Varsics Péter Így vagy tökéletes című filmje.

Filmklubok is várják a mozilátogatókat: A tanú vágatlan változata kapcsán Réz András tart beszélgetést. Pszichiáter szakértőkkel és az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetőjével beszélgethetnek a nézők a Csapda a neten című dokumentumfilm 18 éves kor felett ajánlott eredeti és fiatalabbaknak készült vágott változatáról.

Olyan magyar filmes alkotókkal is lehet majd találkozni, mint Szabó Győző és Molnár Áron színészek, valamint Illés Gabriella producer (Toxikoma), Klem Viktor színész és Bergendy Péter rendező (Post Mortem), valamint Eperjes Károly (Magyar passió).

forrás: MTI