Idén a szerzetesek évéhez kapcsolódva a döntés témakörében várta az amatőr filmesek és fotósok pályamunkáit a Faludi Ferenc Akadémia. A versenybe került alkotások a budapesti ART+Cinemában (az egykori Örökmozgó) lesznek láthatók, ahol a zsűri nyilvánosan értékeli a munkákat és kategóriánként oszt ki díjakat. A versenybe nem került filmek ugyancsak november 6-7-én tekinthetők meg szintén az ART+Cinemában. A filmes zsűri elnöke Dér András filmrendező, tagjai Dombrovszky Linda filmrendező, Lázár Kovács Ákos esztéta és Szekeres Csaba filmrendező, operatőr.

A szemléhez kapcsolódva, szintén a döntés témájában kiírt fotópályázatra 98 munka érkezett, ezek legjobbjait november 6-tól az Uránia I. emeletén állítják ki. A fotópályázat zsűrijét Haris László fotóművész, Pályi Zsófia fotográfus, Sopronyi Gyula fotográfus és Vékás Magdolna fotóművész alkotja.

A seregszemléhez kapcsolódva november 6-án Dombrovszky Linda Hetvenes című kisjátékfilmjét, majd Dér András A kanyaron túl című munkáját láthatja a közönség, másnap pedig Szekeres Csaba Anima Formosa dokumentumfilmjét vetíik az ART+Cinema Lugosi termében.

A filmszemle programja a Faludi Ferenc Akadémia honlapján érhető el.

(forrás: MTI)