A film Yankovic „el nem mondott igaz történetét” meséli el, végigkövetve „Weird Al” sikereit a hírnév felé úton, olyan korai slágerekkel, mint az Eat It és a Like a Surgeon, de bepillantást enged a sztár szerelmi viszonyaiba és híresen züllött életmódjába is. Ahogyan Yankovic a világhírű énekesekkel tette, a Weird: The Al Yankovic Story is parodizálja az életrajzi filmek egyre inkább népszerűvé váló műfaját, a főszereplőt a végletekig magasztaló alkotásokat. A film rendezője Eric Appel, a forgatókönyvet ő és Yankovic Eric közösen írták. 

Az ötszörös Grammy-díjas Yankovic minden idők egyik legnépszerűbb komikus előadója. A zenész 2014-es Mandatory Fun című kiadványa volt a történelem első komédiaalbuma, amely a Billboard Top 200-as listájának első helyén debütált. A védjegyének számító aloha pólóiról ismert Yankovic számos slágert készített, köztük a White & Nerdy, a Another One Rides the Bus és a Smells Like Nirvana című dalokat.

Az őt alakító Daniel Radcliffenek kivételesen jól áll a megőrülés, egy perc is elég arra, hogy megérezzük, milyen jól illik egymáshoz a kisfiús alkat és a színpadon előidézett totális eksztázis. Mellette a Weird főszereplői még Evan Rachel Wood, aki Madonna karakterébe bújik bele, Rainn Wilson, aki Dr. Demento rádiós műsorvezetőként keveri majd a legrosszabb számokat, valamint Julianne Nicholson és Toby Huss, mint Yankovic szülei, Mary és Nick.

Bár a bemutató pontos dátumát még nem tűzték ki, a film valószínűleg idén ősszel fog debütálni a Roku Channel streaming oldalán.

Forrás: Variety