A Variety úgy értesült "jól informált forrásoktól", hogy David Lynch titokban leforgatott egy új nagyjátékfilmet, amit idén májusban, Cannes-ban mutatnak be. A filmről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Lynch kedvelt színészei kaptak benne szerepet, köztük Laura Dern. 

Az még nem derült ki, hogy a filmnek van-e bármi köze Lynch korábban Wisteria és Unrecorded Night címen ismert projektjeihez. A Variety találgatása alapján akár egy új sorozat kibővített pilot epizódjáról is lehet szó. A 76 éves rendező legutoljára 2006-ban csinált mozifilmet, a szintén Laura Dern főszereplésével készült Inland Empire-t. 

Lynch visszatérő vendég a rangos filmfesztiválon, eddig négyszer versenyzett az Arany Pálmáért, amit kétszer el is nyert: 1990-ben a Veszett a világ, 2001-ben A  sötétség útja - Mulholland Drive című filmjével, utóbbival a legjobb rendezőnek járó díjat is kiérdemelte. Legutóbb 2017-ben járt a fesztiválon, amikor versenyen kívül, nagy ováció mellett bemutatták a Twin Peaks sorozat harmadik évadának első két részét. 

A 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált 2022. május 17. és 28. között rendezik meg. A hivatalos versenyprogrammal kapcsolatban jobbára még csak találgatások vannak, három film viszont már biztosan benne lesz: a Top Gun ismét Tom Cruise főszereplésével készült folytatása, George Miller Tilda Swintonnal és Idris Elbával forgatott epikus fantasy filmje, a Three Thousand Years of Longing és Baz Luhrmann Elvis Presleyről szóló életrajzi filmje. 

Forrás: Variety / Címlapkép: David Lynch