A Filmvilág negyedszázadot átölelő digitális feldolgozása az ELTE BIÖP (Bölcsészeti Informatika Önálló Program) közreműködésével készült el. A folyóirat archívumába eddig 300 kiadás 9000 cikk és 70 millió! Karakter került bele.

A hatalmas adatállományhoz kifejlesztett új kereső program lehetővé teszi az egyszerű gyors keresést, a legkülönösebb paraméter alapján történő kutatást, és alkalmas a különböző szempontok kombinálásával történő böngészésre. Mindezt egyablakos integrált kereső felület teszi lehetővé, de nemcsak a keresőből lehet elindulni, hanem szövegek, adatok bármely pontjáról. A kutatás eredménye egy dinamikus lista, vagyis a találatok bármely elemére kattintva új keresés indítható.

További extra az oldalon a váltható szöveg és faximile nézet, az utolsó húsz keresési paraméter megjegyzése, valamint kedvencek funkció a szövegek és a találati listák számára.

A stáb tovább dolgozik az oldal szolgáltatásainak fejlesztésén, ennek érdekében várnak minden véleményt, ötletet, javaslatot a következő e-mail címeken: vaskopeter@filmvilag.hu és a filmvilag@filmvilag.hu .