Nagy Dénes rendező a film operatőrével, Dobos Tamással közösen írta a forgatókönyvet. A Lágy eső magyar-belga koprodukcióban készült a Campfilm Production (Budapest) és a Novak Prod (Brüsszel) gyártásában, producerei László Sára, Gerő Marcell és Olivier Dubois. A film elkészültét az NKA, a FilmJus Alapítvány, a belga filmalap és a svájci Vevey ville d'images Alapítvány is támogatta.


Nagy Dénes 1980-ban született Budapesten. 2009-ben rendező szakon végzett Szász János osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, egy évet töltött a világhírű berlini filmakadémián. Egyetemi évei alatt számos rövidfilmet készített, melyek jelentős fesztiválokat is megjártak, köztük a Kovács Éva (Tamperei Rövidfilm-fesztivál, 2006) és a Russian Playground (Cannes-i Kritikusok Hete, 2009) című alkotásokat.

A Vmeste (Együtt) című rövidfilmje számos magyar és nemzetközi fesztiválon szerepelt sikerrel: 2008-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok rövidfilmes díját, 2007-ben versenyben szerepelt az európai rövidfilmek fesztiválján a franciaországi Brestben, a Cottbusi Filmfesztiválon Németországban, a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb rövidfilm rendezői díját és meghívták az Angers-ben megrendezett Premiers Plans filmfesztiválra is.

A Lágy eső című film tavasszal elnyerte a Friss hús rövidfilm-fesztivál közönségdíját Budapesten.