Az azonos című Tar Sándor novella adaptációja egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe, és képtelen szerelmét normálisan megvallani. A feloldhatatlan feszültség ellenállhatatlanul sodorja a főszereplőt. Az amatőr főszereplőkkel forgatott film egy elmaradt kistelepülésen játszódik ma Magyarországon. Nagy Dénes rendező, a film operatőrével, Dobos Tamással közösen írta a forgatókönyvet. A Lágy eső magyar-belga koprodukcióban készült a Campfilm Production (Budapest) és a Novak Prod (Brüsszel) gyártásában, producerei László Sára, Gerő Marcell és Olivier Dubois. A film elkészültét az NKA, a FilmJus Alapítvány, a belga filmalap és a svájci Vevey ville d’images Alapítvány is támogatta. A Lágy eső című film és az alkotók cannes-i részvételét a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja.

Lagy eso plakat 500

Nagy Dénes 1980-ban született Budapesten. 2009-ben rendezőszakon végzett Szász János osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). Egy évet töltött a világhírű Berlini Filmakadémián (DFFB). Egyetemi évei alatt számos rövidfilmet készített, melyek jelentős fesztiválokat is megjártak: Kovács Éva (Tampere Rövidfilm Fesztivál, 2006), a Russian Playground (Cannes-i Kritikusok Hete, 2009). A Vmeste (Együtt) című rövidfilmje számos magyar és nemzetközi fesztiválon szerepelt sikerrel: 2008-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok rövidfilm díját, 2007-ben versenyben szerepelt az európai rövidfilmek fesztiválján a franciaországi Brestben, a Cottbus-i Filmfesztiválon Németországban, a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb rövidfilm rendező díját, és meghívták az Angers-ben megrendezett Premiers Plans filmfesztiválra is. Nagy Dénes jelenleg a Falusi dizájn című dokumentumfilmjének utómunkáján dolgozik, és Falc címmel egészestés dokumentumfilmjét készíti elő. A Campfilm alapítóival készült interjú itt olvasható. 

A Rendezők Kéthete (Quinzaine des Réalisateurs) elnevezésű „párhuzamos programot” a cannes-i filmfesztivál ellenpólusaként Francois Truffaut és Jean-Luc Godard vezetésével a Francia Filmrendezők Szövetsége alapította 1968-ban. A Rendezők Kéthete programjában korábban olyan rendezők mutatták be filmjeiket a nemzetközi közönségnek, mint Fassbinder, Herzog, Jarmusch és Haneke, valamint Jancsó Miklós, Mészáros Márta, Bódy Gábor és Tarr Béla.