A díjátadóra 2023. február 21-én került sor a 2023-as Berlinalé keretében, a Film- und Medienstiftung NRW sajtóebédjén. Nagy Dénes nyertes filmterve, a Campfilm gondozásában készülő A nyaralás egy, a 40-es éveinek közepén járó vidéki magyar férfi egy hetét meséli el, aki a feleségével egy francia tengerparti nyaralásra indul.

A Baumi díjat (Baumi Script Development Award), melyet Karl "Baumi" Baumgartner filmproducer tiszteletére 2015-ben indított útjára Martina és Sandra Baumgartner, 2016 februárjában adták át első ízben. A 20 000 euró díjazással járó elismerés célja, hogy az alkotók számára lehetővé tegye a szabad és független forgatókönyv fejlesztést. A beérkező pályaművek közül az alapítókból és az évente cserélődő nemzetközi tagokból álló zsűri választja ki a nyertes filmtervet.

Nagy Dénes

A program során a tizennyolc meghívott független producer workshop sorozaton vesz részt, ahol a beválogatott projektek fejlesztése mellett, a különböző finanszírozási lehetőségek és üzleti modellek megismerésére, tanulmányozására kapnak lehetőséget.

A nyaralás beválogatásra került az ACE Network éves programjába is, ahol a projektet László Sára producer képviseli. A film fejlesztése a Kreatív Európa és a Filmjus támogatásával valósul meg, a tervek szerint magyar-francia-belga koprodukcióban.

Forrás: Campfilm / Címlapkép: Nagy Dénes és a workshop résztvevői / Fotó: Kurt Krieger/Film- und Medienstiftung NRW