A Welcome egy tizennyolc éves kamasz fiú, Dávid történetét meséli el, aki nyolc Vajdaságban töltött év után visszatér anyjával Magyarországra, a volt családi házba. A fesztült családi történetben lassan fény derül Dávid titkos tevékenységére: pénzért hoz át menekülteket a szerb–magyar határon.

Dudás Balázs 2015-ben végzett az Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gothár Péter vezette filmrendező osztályban, a Welcome című diplomafilmje a Filmalap támogatásával készült az SZFE és a Filmpartners koprodukciójában. A főszerepben Vilmányi Benett (Terápia, Átok, Asszó) látható, a forgatókönyvet Dudás Balázs írta. A film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, hangmestere Bodnár W. Dávid, látványtervezője Nyitrai Anna volt.

Vilmányi Benettet a Welcome-ban (és az Asszó című kisfilmben) nyújtott alakításáért a Friss Hús fesztivál zsűrije is díjazta, Dudás Balázs elnyerte a BuSho filmfesztivál fődíját és a miskolci CineFest CineNewWave díját, idén februárban pedig a Magyar Filmkritikusok szerint lett 2017 legjobb kisjátékfilmje.

Forrás: MNF