Garami Gábor 1952-ben született, a Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1985-ben szerzett diplomát. Pályája elején tévésorozatokban, oktatófilmekben és dokumentumfilmekben dolgozott, 1978 és 1991 között a MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésére került, 1991-ben a CINEMA-FILM produceri iroda ügyvezető producere lett. Gyakran dolgozott Mészáros Márta, Dömölky János, Gothár Péter, Kézdi-Kovács Zsolt és Bacsó Péter oldalán, 1991-től a Filmszemle szervezője volt.

Producerként dolgozott a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, a Hamvadó cigarettavég, A miskolci boniésklájd, a Csoda Krakkóban, az Ede megevé ebédem és a Márió, a varázsló című filmekben is. Legutolsó két nagyjátékfilmje Fekete Ibolyától az Anyám és más futóbolondok, és a tavaly bemutatott Parázs a szívnek, Vámos Zoltán rendezése volt. Részt vett több rövidfilm készítésében is, legutóbb Fekete Tamás Asszó és Kis Hajni Last Call című diplomafilmjének volt a producere.

A Színház és Filmművészeti Egyetemen gyártásszervezést tanított, 2005-ben produceri díjat kapott a 36. Magyar Filmszemlén, 2008-ban pedig Balázs Béla-díjjal jutalmazták. 

A halálhírt Osváth Gábor producer közölte Facebookon. "Az elmúlt 11 évben egy biztos szakmai pont volt számomra, morális iránytű, mindenkor segítőkész mentor és kolléga. Őt hívtam amikor az első általam gyártott vizsgafilm forgatásának kellős közepén a bérelt lakásba betoppant annak valódi tulajdonosa, és őt hívtam amikor néhány napja megtudtuk, hogy nyert közös pályázatunk a Filmalapnál. Még sok filmmel, és még annál is több elmesélendő sztorival tartozott." - emlékezett meg egykori tanáráról.

A borítófotót Tiszeker Dániel készítette.