Április 14-étől a tavaszi szezonban korábbi évadok filmjeiből válogatnak a szervezők. A debreceni Apolló mozi Filmkelte nevű programjába az adaptáció tematikáját követve kerültek be rövidfilmek, így többek között ismét látható lesz Arany János műveinek néhány adaptációja, az Élesztő és a Rozgonyiné, illetve a Radnóti hétszert is műsorra tűik.

A tavalyi év filmejiből pedig egy-egy válogatással látogatjuk meg Budapesten április 19-én az Aurórát, május 5-én Miskolcon az Avasi Közösségi Kávézót, május 12-én a Budaörs Fesztivált, majd Székesfehérváon május 31-én a Barátság Mozit. A helyszíneken lehetőség lesz az alkotókkal találkozni, beszélgetni.

A Programfüzet itt található, a tavaszi évad filmjeiről itt érhető el bővebb információ. 

Elindult a nevezés az idei versenyre, ahová kis- és nagyjátékfilmeket, animációs és dokumentumfilmeket várunk. A beválogatott filmek az októberi debreceni díjátadó előtt részt vesznek egy hagyománnyá vált turnén, így ismét bemutatjuk őket a Bánkitó-, az Ördögkatlan-, a Malom-, a Fekete Zaj és a Kerekdomb fesztiválokon. Idén új helyszínnel bővül a Malter, versenyprogramunk a Kolorádó Fesztiválon is lesz látható lesz. További információ a dátumokról és helyszínekről.

A Malter Vándor Filmfesztiválra a filmeket itt lehet nevezni, a határidő június 30.