Az észt Sigade revolutsioon (A disznók lázadása) tinédzserekről szóló vígjáték. 1986 nyarán néhány tizenéves fiatal elhatározza, hogy három napot együtt töltenek egy gyönyörű erdei tó partján lévő kempingben. A 16 éves Tanel, aki Helennel, a barátnőjével érkezik, azt reméli, most lesz módja rá, hogy elveszítse a szüzességét. De a lány egy másik fiúba lesz szerelmes, az összetört Tanel pedig Helen egy barátnőjével lép szövetségre. A film bemutatja, hogy egy totalitárius rendszerben élő fiatalok viselkedését hogyan befolyásolja a rideg közeg. A film egyszerre radikális, optimista és szórakoztató.      

A National Bomb (Nemzeti bomba) című azerbajdzsáni mozi egy szovjet időkről készülő film forgatásáról szól. Ahogy mindig lenni szokott, a pénz elfogy, mielőtt a filmet be tudnák fejezni. A főszereplő két filmes - egy tapasztalt idősebb és egy ambíciózus fiatal, akik mindent megtesznek azért, hogy befejezhessék a filmet. Így a megszokottól egészen eltérő utakat is találnak a cél eléréséhez. További érdekesség, hogy a film rendezője, Vagif Musztafajev jelenleg az azerbajdzsáni kulturális miniszter posztját tölti be.   

A Moszkvai Filmfesztiválon a fentieken kívül szerepel még thaiföldi, portugál, német, olasz, kanadai, kínai, spanyol, izraeli, argentín, görög, svéd és koreai alkotás is.