A hét és félórás Sátántangó minden egyes mozivetítése feledhetetlen alkalom (lásd kollégánk beszámolóját, aki nemrég hatodszorra nézte újra egy vetítésén), a kortárs és interdiszciplináris zenei koncertekkel foglalkozó Digital In Berlin eseménye azonban alighanem teljesen új szintre emeli majd a filmélményt. 

A Sátántangó Live keretében kilenc zeneszerzőt kértek fel, hogy új filmzenét álmodjanak Tarr Béla mesterművéhez. A zenészek, Víg Mihállyal, film egyik főszereplőjével és eredeti zeneszerzőjével együtt élőben, a film 4K-s digitálisan felújított változatának vetítésén fogják zenekari kísérettel előadni az új filmzenét.

A Sátántangót teljes hosszában, megszakítások nélkül vetítik le. Az eseményre március 31-én kerül sor Berlinben, a Betonhalle at Silent Green koncertteremben. Különleges helyszínről van szó, mivel az ezerhatszáz négyzetméteres területű, hatméteres belmagasságú a betoncsarnok a föld alatt, egy egykori krematórium alagsorában terül el.

A koncertterem összesen 300 fő befogadására alkalmas, ezért az érdeklődőknek érdemes mihamarabb jegyet váltania az eseményre a Digital In Berlin oldalán