Az aukció kiemelt tétele, Tarr Béla Kossuth-díjas filmrendező nagyvonalú felajánlása, a Sátántangó eredeti, pozitív munkakópiája, zárt licitben kelt el 10 millió Ft-ért. A zárt licittel a licitáló szerződésben felelősséget vállalt, hogy biztosítja a megfelelő tárolást és azt, hogy ez a felbecsülhetetlen értékű szellemi kultúrkincs bármikor elérhető legyen a kutatás számára.

A barátságos hangulatú jótékonysági aukciót két másodéves tévés hallgató, Hegyi Vivien és Székely Szabolcs vezették. A bevétel a szervezők minden várakozását felülmúlta, nagyon hálásak a tételeket felajánlóinak, köztük neves színészeknek, képzőművészeknek, íróknak, költőknek, zeneszerzőknek, valamint az érdeklődőknek és a vásárlóknak.

Nagy Ervin A tanár című sorozatban viselt bőrdzsekijét 500 ezer forintért ütötték le, Cate Blanchet és Csákányi Eszter közös dedikált fotója 120 ezer forintot ért meg, de többek között gazdára talált az Örkény Színház teknőse is 350 ezer forintért. Az összes leütött termék listáját itt lehet böngészni.

A pénzt teljes egészében vizsgafilmek és vizsgaelőadások elkészítésére fordítják. Ez az összeg, bármilyen nagy is, csak egy részét fedezi a közeljövőben az egyesület várható kiadásainak, a vizsga- és diplomafilmek és előadások elkészítésének, ezért a gyűjtést folytatják, továbbra is köszönettel fogadják a támogatást. 

Az aukció folytatódik, csak egy másik formában. December 14. és január 14. között a www.axioart.com művészeti licitoldalon tudnak még licitálni 36 tételre, többek között Fehér Renátó, Ferenczi Mónika, Tompa Andrea, Falus András, Selyem Zsuzsa dedikált könyveire, Deli Ágnes, Lakner Zsuzsa, Bálványos Levente, Vető János, Várady Róbert, Kiss Mihály, Rózsa Luca Sára képzőművészeti alkotásaira, Závada Pál kéziratára.

Mivel folyamatosan érkeznek hozzájuk a felajánlások, tavaszig készülnek a következő élő aukcióra.

Forrás: Freeszfe / Címlapkép: Sátántangó