A KEDD Stúdió gyártásában készült harmadik évadban olyan akármik történnek a kuflikkal, hogy az aztán tényleg nem akármi! Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A 13 új epizódból az is kiderül, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos Flömd, aki „szökdelős-elkapdosósozni” is tud, és a csavargó Vándorkaktusz, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új évadba két bónusz epizód is bekerült, amit korábban a sorozat moziváltozatában nem láthatott a közönség. Az egyik részben Zödön és Valér szerepet cserélnek, a másikban pedig jelentés nélküli szavak okoznak mulatságos perceket. A részek a KEDD YouTube csatornájára kerülnek fel. 

A Kuflik 3 – A kuflik és az Akármi erőssége a vizuális poénok mellett a sok-sok vicces hanghatás. „A kuflik hangzásvilága egy hatalmas játszótér. A figurák gyakran teljesen más hangon szólalnak meg, mint amire a megjelenésük alapján számítanánk: az ormányos Flömd például egy nagy elefánt, aki vékony orrhangon beszél” – mesélte Jurik Kristóf rendező egy interjúban. A sorozat egyik epizódjában pedig egy mókás rapdal is felcsendül a mesélő Scherer Péter színművész hangján. 

A KEDD gyereknapi meglepetése, hogy májusban a legújabb egészestés Kuflik-film, A kuflik és az Akármi is elérhetővé válik online, a Kuflik YouTube csatornáján. A 10+1 epizódot tartalmazó rajzfilm tavaly augusztusban mutatkozott be a mozikban, és pár hét leforgása alatt több mint tízezren váltottak rá jegyet

Forrás: KEDD