Besenyei Kata a Filmtettnek adott interjúban mesélt arról, hogy az Angyaltrombiták pilot epizódját Enyedi Ildikó fogja elkészíteni, akit a HypeWriter pitchfórum egyik zsűritagjaként ismert meg. "Nagyon nagy dolog és elképesztően megtisztelő volt számomra, hogy Enyedi Ildikó elvállalta a rendezést. Mikor a pitchfórum után először bementem a Paprikába, és Pusztai Feri [a Paprika Studios a HypeWriter egyik meghirdetője, Pusztai Ferenc a projekt vezető producere – szerk.], azt mondta, hogy ő Ildikóban gondolkozik, felment a pulzusom legalább 200-ra és leizzadtam az izgalomtól." – mondta az interjúban.

Enyedi Ildikóval már meg is kezdték a közös munkát: "Tökéletesen érti, hogy én mit szeretnék ezzel a sztorival, és olyan dolgokra, hibákra mutat rá, hogy csak fogom a fejem, hogy én ezeket eddig nem láttam."

Besenyei Kata a HypeWriter fórumon / Fotó: HypeWriter

Az Angyaltrombiták főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin 15 éves húga, Bella is külföldre kerülhetett, megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt, bosszút álljanak a maffián, és így végre szabadok lehessenek. A sorozat címe egyébként egy nagyon mutatós dísznövényről van elnevezve, ami a szépsége mellett rendkívül mérgező. 

"Az első epizóddal feldobjuk az első évad alapkonfliktusát – remélem, szórakoztató és meglepő módon –, és nyilván nyitott marad a vége, szeretnénk, ha a nézők még többet akarnának majd ebből a világból." Elmondása szerint a sorozat ötletét Felméri Cecília 2012-es Eladó remények című dokumentumfilmje ihlette, ami emberkereskedelemből kiszabadult nőket követ.

Besenyei Kata a HypeWriter zsűrijével - Kolosi Péter, Enyedi Ildikó, Trunkó Bence, Branko Cakarmis és Petr Kolecko / Fotó: HypeWriter

A sorozat thriller elemeket is tartalmaz majd, de Kata reményei szerint egy "vagány ballada lesz". Az Angyaltrombiták első évadát 8 epizódosra tervezik, és ha minden jól alakul, összesen három évadra terveznek. Besenyei Kata 2020-ban szeretett volna jelentkezni Enyedi Ildikó SZFE-s rendezőosztályába, de az egyetem átalakítása miatt végül nem tette. "Most ezerszeresen kárpótolva érzem magam"– mesélte a Filmtettnek. Jelenleg a casting és a helyszínek keresése zajlik, a forgatás május elején indul. A pilot epizódot a 2022-es HypeWriteren tervezik bemutatni. 

Forrás: Filmtett / Címlapfotón: Enyedi Ildikó