Hajdu Szabolcs Toth Ridovics Mátéval, Gálovits Zoltánnal és Kővári Szabolcsal karöltve készítette új dokumentumfilmjét, melynek bemutatójára a Filmtettfeszten kerül majd sor. A Kanzoli Wanted Hajdu Szabolcs korábbi, Délibáb c. hortobágyi westernjéhez és Erdélyhez egyaránt kapcsolódik. A Délibábban Ruzsa Rémusz kapta Kanzoli szerepét, akiért a film egyik asszisztense indul a forgatási helyszíntől 800 km-re fekvő Köpecbányára, Romániába. A helyi lakosokkal azonban nézeteltérés támad a forgatás előtt két nappal. A Kanzoli Wanted melett Halász Glória cirkuszi artistákról szóló filmje, a Mi ez a cirkusz? és Nagy Viktor Oszkár Székely derbi c. alkotása is látható lesz a fesztiválon.

A dokumentumfilmes Filmgalopp versenybe idén hét alkotás jutott be, amelyek: Bán Attila: A testépítő,  Bartincki Tamara: Domboldali portrék, Búzási Gyopár-Orsolya: Babuka a fűben, Dezső Mátyás: Világszép Gyilkos-tó, Simó Ibolya: MONYO+BABA, Simó Ibolya: Tomi, Ervin és az iskola, Püsök Botond: Angela. A Filmgalopp fődíja 1 millió forint az NMHH Médiatanácsának jóvoltából, a közönségdíj pedig 1000 lej, a Nobila Casa felajánlásával. Újdonság, hogy a közönségszavazás az interneten zajlik majd, a fesztivál alatt minden versenyfilmet elérhetővé tesznek a Filmtett online csatornáján. Minden film megnézhető lesz majd a filmtettfeszt.ro-n megjelenő adatlapokon, és az ugyanitt található Like gombbal lehet majd szavazni október 4-e és 7-e éjfél között. A legnépszerűbb film kapja majd a Filmgalopp közönségdíját.

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle időpontjai és helyszínei városonként:

Kolozsvár – október 4–8., Győzelem / Victoria mozi, Sapientia EMTE
Arad – október 12–13., Művész Mozi
Csíkszereda – október 6–8., Csíki Székely Múzeum
Gyergyószentmiklós – október 8., Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Kézdivásárhely – október 6–8., Vigadó Művelődési Ház
Kovászna – október 5–8., Városi Művelődési Ház
Nagyvárad – október 13–15., Partiumi Keresztény Egyetem
Nagyszeben – október 5–7., Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ, AstraFilm Stúdióterem
Sepsiszentgyörgy – október 6–8., Művész Mozi
Szatmárnémeti – október 6–7., G. M. Zamfirescu Művelődési Ház
Székelyudvarhely – október 5–8., Városi Könyvtár, Stúdió Mozi
Temesvár – október 2–3., Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A fesztivál minden vetítése és kísérő programpontja ingyenes. A filmeket többnyire román, esetenként angol felirattal vetítik.

Forrás: Filmtettfeszt