Zanox – Kockázatok és mellékhatások tavaly nyáron került a magyarországi mozikba, február első hetében pedig az erdélyi közönséghez is eljut a Filmtett Egyesület forgalmazásában, számolt be róla a Filmtett. A filmet minden helyszínen eredeti nyelven, román felirattal vetítik.

A Zanox érettségiző főhőse, Misi rájön, hogy egy kísérleti szorongásoldó gyógyszer és egy különleges házi pálinka kombinációjától vissza tud utazni az időben. Persze hősünk az érettségi teljesítésén túl is kap egy életbevágó okot arra, hogy folyamatosan újra kezdje a kérdéses napot. A film főszereplőjét a székelyudvarhelyi származású Bálint Előd alakítja, további szerepeiben a kolozsvári Hatházi András, Erdős Lili, Hozák Kevin és Radvánszki Ronett látható.

Baranyi Benő első nagyjátékfilmje a Filmintézet Inkubátor Programjában készült. "Tele van remek poénokkal, jól eltalált a tempója, a főszerepekben remekül működnek a fiatal, friss arcok (Bálint Előd és Erdős Lili), a moziban ritkán látható dunaújvárosi környezet, és még a váratlan, meglepő csavar is a végén, ami nem hazudtolja meg a film magyar realitáshoz igazított humorát" méltattuk a tavalyi év legjobb magyar filmjei között

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazásának menetrendje:

  • Bukarest – premier előtti bemutató a Román Parasztmúzeum mozijában február 1-jén; utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kolozsvár – február 2-án 19 órakor a Művész moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Baranyi Gábor Benővel, Bálint Előddel és Hatházi Andrással (esemény itt), február 3-tól rendszeres vetítések a Művész moziban és a Győzelem moziban
  • Sepsiszentgyörgy – rendszeres vetítések február 1-jétől a Művész mozi by Cityplexben (jegyek itt)
  • Csíkszereda – bemutató február 4-én a Cinema Csíki Moziban (esemény itt); utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kézdivásárhely – egyszeri vetítés a Vigadó Művelődési Házban február 7-én (esemény itt)
  • Temesvár – bemutató és közönségtalálkozó február 17-én a Győzelem moziban, utána rendszeres vetítések ugyanitt
  • Beszterce - bemutató február 4-én a Dacia moziban, utána rendszeres vetítések ugyanitt
  • Székelyudvarhelyen és Szatmárnémetiben február során, egy későbbi időpontban tűzik műsorra a filmet.
 Forrás: Filmtett