Megnyílt a regisztráció a 2018-as Marketplace-re a Galway Filmvásáron. A július 12-14. között az írországi Galway Filmfesztivál keretében megtartott Marketplace filmes szakemberek fejlesztési fázisban lévő, vagy már elkészült filmekkel kapcsolatos megbeszéléseit koordinálja. A jelentkezőknek lehetőségük nyílik rá, hogy a Filmvásárra meghívott finanszírozókkal, forgalmazókkal, filmalapok képviselőivel vagy producerekkel tárgyaljanak projektjük további sorsát illetően. A Marketplace-re való jelentkezés határideje július 1., a részvételi díj 225 euró. További információkat az esemény honlapján találhatunk, ahol az online jelentkezés is elvégezhető.

Október 14-20. között 19. alkalommal rendezik meg Lisszabonban a Lisbon Docs nemzetközi finanszírozási és koprodukciós fórumot, amelyre július 30-ig várják dokumentumfilmes projektek nevezését. A résztvevők először a Lisbon Docs Workshopon vesznek részt, ahol mentorokkal dolgoznak együtt projektjeik fejlesztésén. Az ezt követő Pitching Sessions keretében potenciális koproducereknek, társfinanszírozóknak, forgalmazóknak mutathatják be projektjeiket. A jelentkezés feltételeiről és a nevezési díjakról itt olvashatunk.

Showcase eseménnyel jelentkezik az itthon az Európai Unió MEDIA programját is koordináló Kreatív Európa Iroda. Június 1-jén az Európa Pontban tartott rendezvényen bemutatják az Európai Unió Kreatív Európa Programjában támogatást nyert magyar szervezeteket és projektjeiket. Az eseményen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken végezhetünk el, az esemény pontos részleteit pedig itt találjuk.

Címlap: www.galwayfilmfleadh.com