Ha van egy megvalósításra váró rövidfilmterved, akkor irány Franciaország! Magyar rövidfilmes (40 percnél rövidebb élőszereplős, animációs vagy doku) projekteket is várnak a Euro Connection koprodukciós vásárra, Clermont-Ferrand-ban. A sikeres pályázó számára nemcsak a részvételi, hanem az utazási és szállásköltségeket is a szervezők biztosítják. Jelentkezési határidő: 2018. október 20., a pályázat részleteiről pedig itt írtunk bővebben.

November végén Budapesten rendezik meg a DunaDOCK Pitching Fórumot, ahol filmes szakemberek segítenek a dokumentumfilmtervek fejlesztésében, az estékre pedig masterclassokkal és vetítésekkel készülnek. A jelentkezés határideje 2018. október 31., a bővebb részletekről itt olvashattok.

Aki nemzetközi támogatókat keres készülőfélben lévő dokumentumfilmjéhez, keresve sem találhat jobb lehetőséget Közép-Kelet Európa legnagyobb dokumentumfilmes rendezvénysorozatánál, egyben pitch fórumánál. A jövő márciusban, Prágában megrendezésre kerülő East Doc Platform 2019 előkészítési vagy gyártási szakaszban lévő dokufilmes projektek alkotóit várja, a nevezési határidő: 2018. november 12. További infó itt.

Rajzfilmesek, figyelem: a bordeaux-i Cartoon Movie pitching fórumán animációs projektek alkotói találhatnák rá finanszírozási vagy társprodukciós partnereikre, közben pedig nemzetközi szakmai kapcsolatokkal is gyarapodhatnak. A kétnapos rendezvényre jövő tavasszal kerül majd sor, jelentkezni 2018. november 21-ig lehet, itt.

Tudtad, hogy élőszereplős vagy animációs kisfilmed előtt is simán megnyithatja az Oscar-díj felé vezető utat a Brüsszeli Rövidfilm Fesztivál. Így még az amerikai moziknak sem kell játszaniuk a filmet, elég ha bekerül az Oscar-kvalifikáló státusszal rendelkező belga filmfesztivál versenyprogramjába. 2019. január 27-ig két nemzetközi szekcióban (nemzetközi, diák) is várják a harminc percnél nem hosszabb alkotásokat, a nyertesek 45 000 euró támogatásra számíthatnak. Jelentkezés itt

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média irodához!

Borítókép: Brüsszeli Rövidfilm Fesztivál