Harmincadik alkalommal rendezik meg a Sunny Side of Doc dokumentumfilmes vásárt (2019. július 24-27.) a franciaországi La Rochelle-ben, amelynek keretében pitching fórumra is várják a projekteket. A bemutatni kívánt dokumentumfilmes terveknek már előrehaladott fejlesztési fázisban kell lenniük, azaz legalább 30%-ban rendelkezniük kell a tervezet költségvetéssel. A beadási határidő 2019. április 19., jelentkezés itt.

David Lynch budapesti fotó kiállításához kapcsolóan hirdetett filmes pályázatot a Műcsarnok és a Budapesti FotóFesztivál. A „Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázatra 18 éven felüli hivatásos filmesek vagy filmes képzésben résztvevő hallgatók maximum 3 perces pályaműveit várják, amelyeket az amerikai rendező munkássága vagy közvetlenül a fotókiállítás inspirált. Határidő: 2019. május 10. 12.00 óra. További részletek a verseny Facebook-oldalán.

David Lynch: Small stories / Kis történetek

Rövid és egész estés filmek nevezését is várja a nyári fesztiválokat sorra járó Malter Vándorfilmfesztivál. A sor idén a Bánkitó Fesztivállal (2019. július 10-13.) indul, majd a beválogatott filmeket az Ördögkatlan, a Madárfütty, a Kerekdomb és DESZT közönsége is láthatja, ősszel pedig Debrecenben rendeznek egész napos vetítést. Az első díjas alkotás 250.000 forintot nyer. A Bánkitó versenyre való nevezés határideje 2019. május 15., nevezési lap itt található. 

Rövidfilmeket vár Horvátország egyik legnépszerűbb kulturális eseménye, a Motovun Filmesztivál! Olyan alkotásokkal lehet jelentkezni, amelyek az elmúlt másfél éven belül készültek, hosszúk pedig nem haladja meg a 20 percet. Fontos továbbá, hogy a zsűri által legjobbnak választott alkotások az Európai Filmdíjra is esélyessé válhatnak! A filmeket 2019. május 15-ig lehet beküldeni a fesztivál Filmfreeway-oldalán.

Fejleszd tovább a filmfesztiválodat! Egy fesztiválnak mindig van merre terjeszkednie, az iránymutatásban pedig a szervezők segítségére lehet az Independent Cinema Office képzése. A Developing Your Film Festival résztvevői az egyhetes (2019. július 21-28.) varsói workshop során megismerhetik a nemzetközileg bevált stratégákat, megtudhatják, hogyan növelhetik fesztiváljuk közönségét és külföldi renoméját is, amely még több potenciális támogató és partner szemében teheti vonzóbbá az eseményt. A jelentkezési határidő 2019. május 16., a részvételi ösztöndíjjal kapcsolatos információk pedig itt olvashatóak. 

Pályakezdő producerek és filmforgalmazók szerezhetnek értékes tapasztalatot az európai filmiparral kapcsolatban a Filmakademie Baden-Württemberg és a párizsi La Fémis közös képzésén. Az egy év hosszúságú Atelier Ludwigsburg-Paris 2019/20 képzési program során a filmes szakemberek a forgatókönyvírás, finanszírozás, gyártás, forgalmazás és marketing területein is bővíthetik ismereteiket. A képzéshez az angol nyelvismeret mellett német vagy francia is szükséges. Jelentkezni 2019. május 31-ig lehet, ezen az oldalon.

Három kategóriában (egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm) is lehet nevezni a IV. Ars Sacra Filmfesztiválra (Budapest, 2019. szeptember 17-22.). Nevezési díj nincs, valamint műfaji megkötés nélkül, emberi sorsokkal, szakralitással és a magyarsággal kapcsolatos alkotásokat várnak. Határidő: 2019. június 30., a nevezési lap itt érhető el. 

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borítókép: Motovun Filmfesztivál (Forrás: croatia.hr)