A TorinoFilmLab FeatureLab workshoppon az évek során rengeteg kiemelkedő alkotás született meg, korábban a Napszállta és Az úr hangja készítői is részt vettek rajta. A workshop első vagy második filmjükön dolgozó kreatív csapatoknak szól (rendező, producer, forgatókönyvíró). Játékfilmes, dokumentumfilmes és animációs projektekkel is lehet jelentkezni. A képzés hat hónapon keresztül valósul meg, a végén a résztvevők a novemberi TFL Meeting keretében mutathaják be a projekteket. Jelentkezési határidő február 28., további infók itt

Idén is megrendezik MFI Script 2 Film Workshop-ot. A Mediterranean Film Institute négy alkalomból álló, féléves forgatókönyvírói és projektfejlesztési képzésére forgatókönyvírók, producerek és rendezők európai és nemzetközi kreatív csoportjai jelentkezhetnek, fejlesztés alatt álló játékfilmes, tv-s és dokumentumfilmes projektekkel. Projektekkel a jelentkezési határidő március 6., projektek nélkül pedig április 20. Részletek itt olvashatóak. 

A TFL Extended – Tv Series korai fázisban lévő tévésorozatok készítőinek (rendezők, producerek, forgatókönyvírók és vágok) jelentkezését várja négy napos mesterkurzusra és csoportos foglalkozásokra. A képzésre április 12-15. kerül sor, Torinóban. A jelentkezési határidő március 8. Bővebben itt.

Rajzfilmeseknek hirdet ösztöndíjat a Cartoon Business program, amely a gyártás és forgalamzási piacok változásai miatt szükséges új finanszírozási modellekre koncentrál. A program április 23-25. között zajlik a finnországi Tamperében, szállást és étkezést is biztosít, valamint 200 euróig az utazás költségeit is megtéríti. Az ösztöndíjra március 15-ig lehet pályázni. Bővebben itt.

A 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál várja az ország animációs filmjeinek színe-javát! Elindult a nevezés, hat kategóriában (egész estés, tv-special, tv-sorozat, rövidfilm, diákfilm, alkalmazott) lehet beküldeni a 2017 februárjánál nem régebben készült animációs alkotásokat. A nevezési határidő március 18. További információk itt

Ismét várják a televízióssorozat-terveket a Paprika Studios és az RTL Magyarország Hypewriter pitchfórumra. A szervezők a jövő legjobb televízióssorozat-ötletét keresik, mindenféle műfaji megkötés nélkül. A legjobb sorozatterv 10.000 eurót nyer, valamint a pilotepizód is megvalósul. A határidő április 30., a részletekről itt írtunk.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média irodához!

Borítókép: TorinoFilmLab