Hogyan lehet hatékonyan megvalósítani egy filmet korlátozott költségvetésből? Erről szól a Less is More elnevezésű európai platform, amely a Kreatív Európa Média program támogatásával rendezi a Development Angels című képzését. Jelentkezni január 14-ig lehet a képzés oldalán

Január 17-ig lehet nevezni az idei Magyar Filmhét (április 22-27.) versenyére. A szervezők hét kategóriában várják a nevezéseket, a bejutott filmek a Magyar Filmdíjra is esélyesek lesznek. A nevezési feltételekről bővebben itt írtunk. 

Már harmadik alkalommal rendezik meg idén május 28. és június 1. között a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált Szegeden, ahol ezúttal is az operatőri munka áll a fókuszban. (Beszámolónk a tavalyi eseményről erre olvasható.) A filmszemlére korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók és alkotócsoportok, valamint rendező- és operatőr szakos egyetemi hallgatók is beküldhetik 2016. január 1. után készült munkáikat. Kistájékfilmek, nagyjátékfilmek és kísérleti filmek kategóriákban lehet pályázni, méghozzá nevezési díj nélkül. A határidő: 2019. január 31. éjfél, nevezési lap itt található.

(Fotó: Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál)

Kreatív környezetben, szakmai kapcsolatok építésével egyengethetik dokumentumfilmjük útját azok az alkotók, akik részt vesznek a ParisDOC Works-in-Progress programban, március 19. és 20. között. A jelentkezési határidő február 1., részletek itt.

Az ázsiai mozi szerelmesei számára ismerősen csenghet a Far East Festival, amire idén április 30. és május 2. között kerül sor az olasz Udine városában. A fesztivál keretében tartják a FOCUS ASIA Project Marketet is, egy olyan vásárt, amin európai filmes projektek találhatják meg ázsiai koprodukciós partnereiket. Jelentkezni február 15-ig lehet, bővebb infó itt.

Nemzetközi filmkeltető sorozatunkban is beszámoltunk már a Sources 2 forgatókönyv fejlesztő workshopról, amely idén mentorképzési programot hirdet. Forgatókönyvírással és fejlesztéssel foglalkozó szakemberek jelentkezését várják március 1-ig.

Megnyílt a jelentkezés a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválra is. Az idén tudományos tematikával is jelentkező esemény európai nagyjátékfilm, dokumentumfilm, diákfilm, valamint kísérleti- és szimulációs filmek kategóriában is várja a műveket, egészen május 20-ig. A filmeket a fesztivál Filmfreeway oldalán lehet nevezni.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média irodához!

Borítókép: FOCUS ASIA