A Berlinale Talents program 2019. február 9-14. között kerül megrendezésre, ahova a Jupiter holdja art directora és a Rossz versek látványtervezőjét, Tasnádi Zsófiát is beválogatták. A 6 napos rendezvény alatt a résztvevők lehetőséget kapnak művészi álláspontjaik megvitatására, és filmes projektjeik további fejlesztésére.

Tasnádi Zsófi Talents profilján legfontosabb munkáit is felsorolják és a Jupiter holdjának egy látványos részletét is kiemelik. Reisz Gábor és Mundruczó Kornél filmje mellett rendszeresen dolgozik videoklipekben, emellett Freund Ádám diák-Oscarra jelölt kisfilmjében, a Földiekben, és Szilágyi Fanni négy rövidfilmjében is dolgozott korábban, ezek voltak A csatárnő bal lába életveszélyes, a Minden vonal, a Fehér farkas és a Kamaszkor vége


Tasnádi Zsófia legutóbbi munkája a Rossz versek, kritikánk a filmről itt olvasható

A Berlinale Talents programjában az elmúlt években számos magyar alkotó részt vett, voltak köztük rendezők (Zomborácz Virág, Mundruczó Kornél, Reisz Gábor) , producerek (Osváth Gábor, Berkes Júlia, Nedeczky Dóra), vágók és színészek is. Berlin mellett a Talents program másik fontos európai helyszíne Szarajevó (Sarajevo Talents), ahol szintén sok magyar filmes alkotó és újságíró megfordult.

A 69. Berlinalét február 7. és 17. közt rendezik meg, programját folyamatosan hozzák a nyilvánosságra, egyelőre annyi biztos, hogy Mészáros Márta Örökbefogadását a Berlinale Classics szekcióban fogják levetíteni. A Berlinale Talents tehetséggondozó programot a Kreatív Európa MEDIA alprogramja támogatja.

Fotó: Böszörményi Péter