Az M:brane (2020. március 10-12., Malmö) egy Business to Business platform olyan projektek számára, amelyek a fiatal közönséget, azon belül is a 3-18 év közötti korosztályt célozzák. Mozi, tv, dokumentumfilm, interaktív és VR projekteket várnak, melyek európai korprodukcióban valósulnak meg. Az esemény során producerek, forgalmazók, forgalmazói ügynökségek képviselői és más filmes szakemberek kapnak betekintést a korai fejlesztési fázisban lévő kreatív és innovatív projektekbe. Jelentkezési határidő: 2019. december 5., további infó itt.

A gyerekközönségnek szóló filmeknél maradva a kifejezetten a 12-14 éves korosztály számára készült alkotásokkal is érdemes nevezni az Európai Filmdíjra. Az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség díjáért olyan olyan játék-, dokumentum- és animációs filmekkel lehet indulni, amelyeknek bemutatója 2019. január 1. és december 31. közé esik. A nevezési határidő 2019. december 15., további részletek itt.

Játékfilmes és kreatív dokumentumfilmes projekteket várnak a Sources 2 workshopjára.
A képzésre forgatókönyvírók, valamint írókból, producerekből vagy rendezőkből álló csapatok jelentkezhetnek fejlesztési fázisban levő projektjeikkel. A képzésen speciális csoport is indul Women in focus! címmel olyan projekteknek, amik középpontjában női történetek, szempontok, erős női karakterek. Jelentkezési határidő: 2019. december 1. Időpont és helyszín: 2020. március 26.-április 3. Luxemburg. Jelentkezni itt lehet. 

MIDPOINT Cold Open 2020

A Friss Hús létrehozói 2019-től a rövidfilmes alkotók számára a továbblépésben is segítséget nyújtanak, így létrehozták a Budapest Debut Film Forumot (Budapesti Elsőfilmes Fórum) a filmfesztivál keretében. A fórum második kiadása 2020-ban lesz Budapesten. Az elsőfilmes fórumra olyan filmterveket várnak, amelyek már részesültek fejlesztési támogatásban (például nemzeti filmalapoktól, a Kreatív Európa MEDIA programjából vagy más nemzetközi szervezetektől.) A nevezési határidő 2020. január 10. A részletekről itt írtunk.

A MIDPOINT és a WEMW Cold Open 2020 címmel közös képzést indít olyan producerek számára, akik tapasztalattal rendelkeznek a játékfilm gyártás területén, de szeretnének minőségi tv sorozatokkal foglalkozni a jövőben. A programot előadások, csoportos és egyéni konzultációk képzik, ahol a résztvevők gyakorlati tudást kaphatnak az európai tv sorozatok gyártásához és finanszírozásához kapcsolódóan. Időpont és helyszín: 2020. január 19-22., Trieszt. Jelentkezési határidő: 2019. november 30. Részvételi díj: 300 euró. Jelentkezés itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borító: EFA Young Audience Award