Ismét egy különös szerelmi történet vár Eva Greenre

A forgatókönyv tavaly bekerült a cannes-i Atelier mezőnyébe, és megnyerte a  ScripTeastet, a kelet- és közép-európai forgatókönyvek egyik fontos fórumát, így kiemelt bánásmódban részesült. Ott így jellemezték a történetet: "Az emberei klónozás körüli etikai és morális kérdéseket feszegeti, de egy érzékeny, igen hihető történeten keresztül, amely ellenállhatatlanul magába rántja a nézőt a szereplők világába, ami által egy intim, személyes szinten élhetjük meg az őket érintő emberi dilemmákat. Egy mélyen megindító film lesz a Womb, amely várhatóan egyáltalán nem hagyja hidegen a közönségét, és mély vitákat provokál a témában."

A színésznőtől nem áll távol a nem hétköznapi szerelmi történetek hőseinek megformálása, mint a Bertolucci-féle Álmodozók, vagy még inkább a jelenleg épp az utómunkálatainál tartó Cracks leszbikus nőalakja, de nem hétköznapi szerep az a kettős alakítása sem, ami a disztopikus fantasy Franklynban az idén lesz látható.
 

"A Womb az egyik leglenyűgözőbb, legmegejtőbb szerelmi történet, amit mostanában olvastam."

A történet szerint a Green által alakított özvegy elhatározza, hogy klónozással feltámasztja férjét, akit az eddig főleg tévésorozatokban látható, a kultikus Dr Who következő megtestesítőjeként felkapott Matt Smith alakít majd (a szerepet 2010-től veszi át David Tennanttől). A filmet a Muhi András nevével fémjelzett Inforg Stúdió gyártja, azzal a Razor Film Produktion Gmbh produkciós irodával koprodukcióban, ami többek közt a Libanoni keringőt, a Mennyország mostot is életre segítette.

A slashfilm.com cikke szerint a Womb az a film lehet, amely megpróbál választ adni azokra a kérdésekre, amit a Benjamin Button különös élete a szőnyeg alá söpört. A film költségvetése 3,1 millió euró, a forgatás április végéig tart.

Fliegauf először dolgozik nemzetközi színész sztárokkal - a férfi főszereplő, Matt Smith


Sikerült elérnünk Fliegauf Benedeket is, így egy villáminterjú erejéig nekiszegezhettük a kérdéseinket:
  
filmhu:Kinek az ötlete volt Eva Green szerződtetése?

Fliegauf Benedek: Cedomir Collar, a francia producer említette, hogy amikor olvasta a könyvet, Eva Greent látta maga előtt. Lassan én is Evát kezdtem látni, amikor a könyvet olvastam.

filmhu: Miért éppen ő, miért illeszkedik a koncepcióba?

F.B.: Eva intelligens, szép, szelid lány, a karakter is ilyen.

filmhu: Lesz-e idő előzetes munkára, próbákra?

F.B.: Lesz.

filmhu: Milyen érzés külföldi sztárokkal játszani a közeli ismerősök, barátok után?

F.B.: Felvillanyozó.

filmhu: Hogy állnak az előkészületek?

F.B.: Nagyon jól haladunk.

filmhu: Hasonlít-e majd a film képi világa, felfogása a Tejútéhoz, vagy konvencionálisabb lesz (esetleg formabontóbb)?

F.B.: A Womb klasszikus szerelmes film, a Tejút klasszikus klasszikus kisérleti film volt, mégis sok lesz a hasonlóság. Remélem.