Nemzetközi sajtótájékoztatón ismertették az augusztus 3-13. között megrendezendő 64. locarnói filmfesztivál programját július 13-án – tudatta a Magyar Filmunió. A filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített svájci mustra Felméri Cecília legújabb rövidfilmjét, a Végtelen percek-et is meghívta programjába. A magyar-román koprodukcióban készült mozgókép a rangos seregszemle versenyében indul a locarnói Arany Leopárdért. A film Szántai János Az élet című novellája alapján készült az Inforg Stúdió, a kolozsvári Argo Audiovizuális Egyesület és a Laokoon Film koprodukciójában. A film forgatókönyvét Felméri Cecília rendező jegyzi, operatőre Réder György, vágója Politzer Péter volt. A Végtelen percek című film producere Muhi András és Lakatos Róbert, koproducerei Sipos Gábor, Rajna Gábor, Szántai János és Szirmai Árpád.

 



Nézz bele a Végtelen percekbe!


Ingyenesen letölthető a VOX mozimagazin júliusi száma

A Fórum Hungary és a Vox magazin együttműködésének keretében, valamint a Citroen Pásztor támogatásának köszönhetően, a magazin júliusi számához az olvasók ingyenesen juthatnak hozzá a www.dimag.hu oldalon. A VOX mozimagazin a nyomtatott lappiac kihívásaira adott válaszként már tavaly szeptember óta együttműködik a dimag.hu-val, hogy a lap digitális formában, plusz tartalmakkal felvértezve egy új közönséghez is könnyen eljuthasson. A Fórum Hungary jóvoltából az e-magazin rengeteg plusz videós Verdák 2 tartalommal (színfalak mögött anyagok, karakterbemutatók…), bónusz képgalériákkal és több oldalnyi, a nyomtatott magazinban nem látható cikkel bővült, ezáltal is bemutatva az új formátumban rejlő lehetőségeket.

vox_500



Megtalálták a "Kádár-filmarchívumot

Filmtörténeti jelentőségű felfedezést tettek a Mokép archívumát rendszerező szakemberek: rábukkantak arra a csaknem ezer kópiából álló filmantológiára, amely az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának és Kádár János pártfőtitkárnak állt személyes rendelkezésére – adta hírül az MTI. A Mokép-Pannónia Kft. csütörtöki közlése szerint az úgynevezett "Kádár-filmarchívum" darabjai között olyan filmtörténeti jelentőségű szovjet alkotások is találhatók, mint Szergej Eizenstein vagy Grigorij Csuhraj művei, ám a nagy többség amerikai vagy nyugat-európai gyártású. A majd 6000 tekercsből álló privát filmgyűjtemény adatainak feldolgozása jelenleg is folyik.