A Castorp egy szabad művészeti képzőműhely fiatal filmeseknek. Az egyéves gyakorlati képzésben hét fiatal író-rendező vehet részt. Az alapítók célja, hogy felfedezésre ösztönző műhelymunkában segítsék őket egyéni alkotói hangjuk megtalálásában. A 2021 szeptemberétől 2022 júniusig tartó műhely heti két nap elfoglaltságot jelent, terveik szerint csütörtökön és pénteken. Az év intenzív alapozó kurzusokkal indul, majd az első félévben mindenki egy 3-5 perces, a második felévben pedig egy 7-15 perces rövidfilmet készít. A rövidfilmek stábja és szereposztása a fiatal filmes szcéna teljességéből áll majd össze, szabadon, Kereszty Róza alapító-producer felügyelete alatt.

A Castorp mentorai segítséget nyújtanak a filmkészítés minden fázisához, az alkotóközösség pedig low budget szellemben együtt dolgozik a stáb kialakításában, a technikai és gyártási feltételek megteremtésében. A Castorp az első évben hét hellyel indul, a felvételi első fordulójának beküldési határideje július 2, további részletek a honlapon olvashatók.

A műhely a Manyiban, a Margit körút új összművészeti közösségi terében lesz, ahol a Castorp két nyílt filmklubot is indít. Az egyik a műhely tagjainak társművészeti kollaborációihoz kapcsolódik tematikusan, a másik Rév Dániel szervezésében a magyar művészfilmes hagyományt eleveníti fel. Júliusban elindul az első Castorp podcast is, ebben Sólyom Kristóf, Süll Kristóf és Rév Dániel magyar rendezőkkel beszélget a kedvenc filmjükről.

Forrás: Castrop