Az Akadémia38 műhelye három képzést indít el februárban: koncerthangosító, koncertvilágosító és mozgóképgyártó. Az iskola célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen. A február 6-i nyílt napon a szakma iránt érdeklődők betekintést nyerhetnek az iskola működésébe, ahol évi hétszázötven koncert technikai levezénylése zajlik.

A mozgóképgyártó-képzés során a diákok megismerkednek a szakma technikai, technológiai és logisztikai rendszerével. A filmgyártás és a televíziós műsorkészítés területén jártas tanárok segítségével tanulják ki a szakma egy-egy ágazatát: segédoperatőri (fókuszpulleri), hangrögzítő asszisztensi, világosítói, rendezőasszisztensi, szinkronasszisztensi és vágóasszisztensi feladatok ellátásából kapnak képzést. A további két képzésről az akademia.a38.hu oldalon lehet olvasni.

A nyílt napot 2016. február 6-án rendezik meg az iskola helyszínén, az A38 Hajón. A részvételi szándékot az akademia@a38.hu címen kell jelezni.