A pályázókat példamunkák segítették, amelyeket Hegedűs Márton animációs filmrendező készített el. Az "Olajváros" című képregény mintát adott és bevezetett a képregényes fogalmazás alapjaiba.

A mozgás, amikor az addig statikus oldalak egyes részei megmozdultak, a harmadik fordulóban következett be. Ekkorra hat teljes oldalt kellett beküldeni, részben olyanokat, amelyek már "mozognak" valahol.

Ezek a minianimációk elsősorban a művek hatását hivatottak erősíteni, afféle vizuális (és persze auditív, mert zene és hangok is vannak) pluszok. Az így felturbózott oldalak annyiban hasonlítanak a klasszikus képregényekre, hogy behatároltak, statikus keretük és statikus snittjeik vannak - annyiban pedig rajzfilmesek, hogy az egyes kockákon belül (olykor az egész oldalon) mozognak a képelemek.

A negyedik fordulóra beérkezett tíz pályamunka igen magas színvonalat képvisel. Teljesen különböző zsánerű és technikájú művek, egy a közös bennük - magas technikai szynvonalon elkészített, kreatív, szellemes nethibridek.

Jó szórakozást! Lehet rájuk szavazni is! Díjátadó a Millenárison május elsején! Haverok, buli, képregény. Orrvérzésig.