A 11. alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál a horror, sci-fi, thriller és fantasy filmek előtt tiszteleg, díjazva a zsáner legjobbjait. A népszerű seregszemlét szakmai programok, közönségtalálkozók, könyvbemutatók és a Dracula Fantasy Con nevű rendezvény kíséri.

A legjobb nemzetközi mozifilmnek járó Drakula Trófeát Madarász Isti személyesen vette át az Átjáróház című alkotásáért a hétvégén. A látványos romantikus film története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé.

Madarász Isti a díjátadón

A film korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikusfilm-fesztivál legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliès-díját, a várnai Love is Folly Nemzetközi Film Fesztiválon pedig a Bolgár Filmművész Egyesület díját. A rendező Madarász Isti továbbá a zsűri kitüntetésében részesült a Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Átjáróház főszerepeiben Bárnai Péter és Rujder Vivien láthatók. A film a Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. 

Az Átjáróház megtekinthető a Filmión.

Forrás: NFI / Címlapkép: Átjáróház