Szerdán került ki a 444.hu oldalára az a nyilatkozat, amelyben hazai filmesek jelezték: a jövőben nem kívánnak együttműködni Kálomista Gábor producerrel illetve a hozzá köthető Megafilm cégcsoporttal. A tiltakozást az váltotta ki, hogy a Megafilm - állítólag - számos olyan filmes szakemberrel felmondta a szerződését, akik valamilyen módon közreműködtek Gigor Attila Kút című filmjében.

Mint ismert, a Kút bemutatója után a filmet gyártó KMH Film visszahívta a kópiákat a vetítőkből, és kivágta azt a jelenetet, amelyben egy tévé képernyőjén láthatjuk Kálomistát a Hír TV már megszűnt, Páholy című műsorában.

Kálomista a nyilatkozat megjelenését követő délután közleményben cáfolta a kirúgásokról szóló hírt. Mint írta, a Megafilm „mindösszesen kettő emberrel módosított szerződést kettő futó produkcióban, így érthetetlen és megdöbbentő azon hazug állításuk, mely számos filmes szakember szerződésének személyes okból való megszűntetéséről szól.

A filmesek tiltakozása ennek ellenére folytatódik, jelenleg több mint hatszáz aláírásnál tart. A szöveg és az aláírók listája itt található.

(Címlap: Kálomista Gábor a Hír TV-ben.)