„A torna közege nagyon jó apropó nekünk arra, hogy feltárjunk társadalmi problémákat, - mondta Hajdu Szabolcs egy korábbi interjúban - ami a neveléshez kapcsolódik: a szülő-gyermek viszony, a sportvezetés és a gyerekek, illetve az iskola és a gyerek kapcsolata. Hősünk felnőtt korában szembesül azokkal a hibákkal, amiket a saját edzőjével kapcsolatban tapasztalt.”

A forgatás menetrendje szerint a napokban érnek véget a dunaújvárosi felvételek, majd debreceni és budapesti cirkuszi jelenetek következnek. A filmben szerepel majd a világhírű kanadai Cirque du Soleil társulat is, amelynek tagja a rendező öccse Hajdu Zoltán. A tengeren túlon, Kanadában április elején lesz egyhetes forgatás, majd a cirkusztársulattal egy-két napos munka  Las Vegasban, ahol Cirque du Soleil rendszeresen fellép produkcióival. A tervek szerint végül júniusban a Körcsarnokban készülő felvételekkel zárul a Fehér tenyér forgatása.

Hajdu Szabolcs eddig két nagyjátékfilmet, és több kisfilmet tudhat maga mögött. 2001-ben elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat a Magyar Filmszemlén Macerás ügyek című alkotásával, amely mind szakmai, mind közönségsikert hozott alkotójának. Legutóbb elkészült Tamara című filmje, tavaly a 35. Magyar Filmszemlén különdíjat kapott.

Hajdu Szabolcs a Fehér tenyér című munkájának forgalmazási jogát az eddigi hazai gyakorlattól eltérően már a forgatás befejezése előtt megvásárolta a Budapest Film. Mindez világszerte megszokott gyakorlat, viszont itthon még nincs hagyománya annak, hogy forgatás előtt vagy alatt megvásárolnák a filmet, és nemcsak szándéknyilatkozatot írnak alá a forgalmazásról.

A Simó–osztályból alakult Madzag Filmegylet gyártó stúdiója, a Katapult Film készíti a Fehér tenyeret. A Katapult Film Kft. Koprodukciós társként vesz részt a filmben a Filmpartners, akik az idei Szemle–fődíjas Fekete kefe elkészítésébe is beszálltak.