A német filmrendező Tomas (Franz Rogowski) impulzív módon heves szerelmi viszonyt kezd egy fiatal tanárnővel, Agathe-val (Adéle Exarchopolous). Tomas számára újdonság, hogy egy nővel való együttlét izgalmas élményt jelent, de amikor régóta szenvedő férje, Martin (Ben Whishaw) is afférba keveredik, a bizonytalan férfi figyelme ismét a házasságára irányul, és féltékenysége újra lángra lobban. A Passages napjaink Párizsában, egy érzelmektől fűtött metropoliszban játszódik – egy bonyolult és veszélyes játék három ember között, ahol mindenki vágyik a másikra, de végső soron mégis mindenki elérhetetlen marad.

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat, célja pedig, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol a szervezők reményei szerint a Corvin Mozi 460 fős Korda termében minél többetekkel tehetik valódi közösségi élménnyé a mozizást.

A CineKorda név alatt két fajta eseménnyel találkozhattok: kortárs, az elmúlt egy-két évben bemutatott film magyarországi premierjével, illetve felújított klasszikusokkal, személyes kedvencekkel, olyan alkotóktól, akik a mai napig irányadónak számítanak a nemzetközi filmes diskurzusban.

Időpont:
2024. július 26., péntek, 19:00

Helyszín:
Corvin Mozi

Online jegyvásárlás itt.

 

A sorozat eddigi vetítései:

01. Mark Cousins / The Story of Film: A New Generation
02. Wong Kar-Wai / Szerelemre Hangolva
03. Ulrich Seidl / Sparta
04. Sofia Coppola / Öngyilkos szüzek
05. Claire Denis / Beau Travail
06. Tsai Ming-Liang / Goodbye, Dragon Inn
07. Luca Guadagnino / I Am Love
08. Park Chan-wook / JSA
09. Ira Sachs / Passages