A másfél perces részlet a film nyitójelenete, itt találkozunk először a főszereplő Frankkal (Fuchs Benjámin). Az alkotói szándék szerint, "az egysnittes jelenet esszenciálisan tartalmazza a film egészében tettenérhető különös atmoszférát: a megfoghatatlan paranoiát és elnyomást, amibe Frank beleszületett. A hatalom jelenléte, a háború lehetősége, a főszereplő magára hagyatottsága, kiszolgáltatottsága, majdani lázadása már a film nyitójelenetében kitapintható." Az alábbi jelenetben Frank és társai vélhetően illegálisan ragasztgatják ki a ködbe burkolózó utcán a koncertplakátokat, de az elhaladó járművek hamar paranoid állapotba sodorják a főhőst.

A film világpremierje szeptember 5-én, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Critics' Week szekciójában lesz. A fesztivál szeptember 1-én, szerdán kezdődik és szeptember 10., vasárnapig tart. Hazai bemutatója október 7-én lesz, rendhagyó módon színesben és fekete-fehérben is látható lesz a mozikban, ezzel tisztelegve a Budapesti Iskola alkotói előtt.


Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. A film főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin, underground zenész alakítja, mellette lesz látható Blénesi Kincső, Waskovics Andrea, Bánsági Ildikó, Lénárt „Papi” István, akinek ez az utolsó filmje, Székely B. Miklós és Frenák Pál táncos, de látható lesz Pajor Tamás, Peer Krisztián és Ladányi Andrea is.

A film operatőre Dobos Tamás, látványtervezője Eggert Ketilsson, Kiss Dorka és Fabricius Gábor, vágója Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulense Gazdag Gyula filmrendező volt. Az Eltörölni Frankot a Nemzeti Filmintézet támogatásával az Otherside Stories gyártotta. A magyarországi mozikba 2021. október 7-én kerül, a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Forrás: Otherside Stories