A Küzdelem a végsőkig a márciusi, Gödöllőn tartott díszbemutatót követően indult útjára, legközelebb május 11-én 18:00-kor a Gödöllői moziban lesz újra látható.

A film elkíséri a sportolót az év legfontosabb hazai versenyére, a magyar bajnokságra, emellett pedig betekintést nyerhetünk Gémesi mindennapjaiba és a kemény munkába is, melynek köszönhetően elérte sikereit egészen a világ- és Európa-bajnoki címekig.

A sportolói karrier mellett a film az apai szerepről, a példaképpé válásról is szól. Az alkotók szerint Gémesi Csanád története megmutatja, hogyan lehet az elszántság és a kitartás segítségével legyőzni az akadályokat és elérni a legmagasabb célokat az életben.

 
A Voila Pictures forgalmazásában látható, 57 perces alkotás díszbemutatóját még márciusban tartották Gödöllőn, az eseményen részt vett a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron is, akiről 2021-ben Egy mindenkiért címmel szintén készült egy portréfilm Muhi András Pires rendezésében.

Az alkotók szeretnék, hogy minél több helyre jusson el a Küzdelem a végsőkig üzenete, hogy hiteles és követendő példát mutassanak a pályakezdő sportolóknak. 

A május 11-i eseményre már kaphatók jegyek, további vetítésekről pedig a film honlapján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.