15 év után ismét mozifilmet rendez a Megáll az idő, A részleg és a Haggyállógva Vászka alkotója, Gothár Péter. A Hét kis véletlen címen készülő film gyártására 375 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Új filmjével rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére, különleges filmnyelv létrehozására vállalkozik. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanára a készülő film vizuális koncepcióját elsőfilmes tanítványaira bízza, biztosítva ezzel a mai, friss szemléletet, amit a klasszikus és modern filmkészítés eszközeivel vegyít. Az új Gothár-film családi véletlenek hét epizódja, történetmesélése új filmes közlési formával kísérletezik, ami eltér a kortárs szórakoztató film sémáitól.

A Hét kis véletlen forgatókönyve Gothár Péter, Németh Gábor és Bognár Péter közös munkája, a film operatőre Táborosi András, producere Kovács Gábor és Pataki Ágnes, koproducere Kenesei Edina. A főszerepekben Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér lesz látható, a forgatás augusztusban kezdődik.

Post Mortem munkacímen készül Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezőjének új mozifilmje is, a kísértetfilm gyártását 641,885 millió forinttal támogatja a Filmalap. A hátborzongató történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. Főhőse egy halottfotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, hogy mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött, a nyomozásban egy 9 éves lány lesz a társa.

A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi, a szereplők kiválasztása már folyamatban van, a forgatás télen kezdődik, majd a film jelentős utómunkát követően kerül a mozikba. A film a Szupermodern Stúdió gyártásában készül producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel Pál.

Forrás: MNF