Megrajzolhatók-e az emlékek? - Persepolis és Libanoni keringő a KINO-ban

A Libanoni keringő és a Persepolis című animációs filmek kapcsán 2009. január 20-án, kedden, 20.30-kor beszélgetésre kerül sor a KINO moziban.

Mindkét film szubjektív szűrőn keresztül mutat be egy történeti távlatú, valós politikai és társadalmi traumát. Hogyan dolgozza fel az animációs forgatókönyv a privát emlékezetet és a dokumentarista elemeket, az aktuálpolitikai vonatkozásokat? Hogyan animálható az emlékek elfojtása és a múlt feldolgozása?

A beszélgetés részvevői Fülöp József, a MOME animációs szakának vezetője, Orbán Katalin, irodalomtörténész és Török Ferenc, filmrendező lesznek. A beszélgetés moderátora Iványi Brigitta, művészettörténész, kurátor (Kovásznai Kutatóműhely).


Libanoni keringő


MEDIA Gyártás-előkészítési prezentáció a Filmszemlén

A MEDIA Desk az idei Filmszemle keretében tájékoztató előadást szervez a szakmabeliek számára. A prezentáció, melyre elsősorban producereket és rendezőket várnak, a 24/2008 sz. Gyártás-előkészítési (egyedi projektek és csomagtervek) valamint a 25/2008 sz. Interaktív alkotások pályázatokra épül.

A brüsszeli MEDIA Ügynökség képviseletében Inga Urban fogja ismertetni a fontosabb tudnivalókat a pályázatról, a gyakran előforduló hibákról, gyakorlati kérdésekről. Az előadás angolul, tolmács segítségével fog zajlani, és lehetőséget nyújt majd az érdeklődők részéről felmerülő kérdések feltevésére is.

Az eseményre 2009 január 30-án, pénteken, délelőtt fél tíztől fél tizenkettőig kerül sor a MOM Palace mozi III-as termében.             

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat mindenképpen jelezzék az info@mediadesk.hu e-mail címen, vagy telefonon: 06 1 413 1269.


Filmsál a Szemlén

Salamon András, Böjte József és Meskó Zsolt „Filmesek a szegényekért” címmel adakozási akciót indítottak el a 40. Magyar Filmszemlén.

Ennek lényege, hogy a Szemle három helyszínén: a MOM-ban, a Kongresszusi Központban és az Uránia Moziban felállított standokon az adakozás jelképéül szolgáló, filmszalagként megfestett sálat adnak mindazoknak, akik egy jelképes összeggel támogatják azokat, akik fűtés és élelem nélkül élnek 2009 telén.

A szervezők azt remélik, hogy a sálakért befolyt összeg komoly segítséget jelent a léthatáron élők számára. És bíznak benne, hogy szolidaritásuk szimbólumát, ezt a „filmsálat” egyre többen fogjuk hordani a Szemle alatt, és azután is: filmesek, és a közönség egyaránt.