Új helyszínnel bővül a Titanic Fesztivál

2009. március 26. és április 5. között a mozilátogatók ismét számos merész és egyedi alkotás közül válogathatnak a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az idei fesztivál új helyszínnel gazdagodik, hiszen az eddig megszokott három helyszín, a Toldi, az Örökmozgó és az Uránián túl a KINO moziban is lesznek vetítések. A Szindbád helyén nyílt mozi a Titanicnak két évig otthont adó Vörösmarty mozi helyett vesz részt a programban.


A 2008-as Titanic Hullámtörők díjasa, a Vérvonal


Török és Gauder a Radnótiban

Az eddig filmes alkotóként ismert Török Ferenc (Moszkva tér, Szezon, Overnight) most színházi rendezőként debütál a Radnótiban. A színház felkérésére Bereményi Géza és Kovács Krisztina írta az Apacsok című darabot a Radnóti színészei számára.

Az előreláthatólag 2009 március 18-án bemutatott darabnak további filmes vonatkozásai is vannak, hiszen az eddig animációs filmjeiről ismert Gauder Áron (Nyócker, illetve az éppen készülő Egill) tervezte az előadás díszletét.

A darab rendezőjével interjú olvasható a színház honlapján, továbbá itt tudsz képeket nézegetni az olvasópróbáról.


Az Apacsok olvasópróbája


Zuhanórepülés Párizsban

A március 13-től 15-ig tartó francia Écu Film Festival programjában egyetlen magyar alkotásként szerepel Novák Erik első nagyjátékfilm rendezése, a Zuhanórepülés.

A versenyprogramról bővebb információ itt található.