Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak.

A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz. Ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát. Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. Az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…

 

Lakos Nóra rendező első nagyjátékfilmje, a Hab kapcsán az alkotói szándék a minőségi romantikus vígjáték megteremtése volt. „A HAB egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával. Olyan különleges, meseszerű látványvilágot terveztünk, ami miatt érdemes moziban, nagyvásznon megnézni. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is. A HAB egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt majd a nézők számára” mondta a rendező.

"Kerekes Vicának elképesztő színei vannak – mondta nekünk a film forgatásán Lakos Nóra, és ez valóban igaz. Bálint Dániel operatőr kamerája is imádja őt, de az egész film hangulatának kifejezetten jót tesz a selymes, színes képi világ, a finom lassítások, amik már-már a francia vígjátékok finom paródiájává formálják át ezt a magyar romkomot. Egy csábító tortaszelet, egy csillogó mignon a Hab, amibe beleharapva rájövünk, hogy valamilyen sós sütemény is elfért volna a feltálalt édességek mellett." – írtuk róla a kritikánkban. 

Új időpont: július 21., szerda
Kapunyitás: 19:00
Beszélgetés kezdete: 20:00
A vetítés kezdete: 21:00
Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Jegyeket itt lehet vásárolni.

 A várKERT mozi következő vetítése: