A film főhőse Dóra (Kerekes Vica), a cukrász, aki különféle sütemények, torták, csokoládék között tölti a mindennapjait. Sürgősen pénzre van szüksége, hogy a csőd széléről visszarántsa szeretett cukrászdáját, azonban a hitelt csak családosok vehetik igénybe. Dóra kisüt egy ravasz tervet, és pont ekkor bukkan fel egy vállalkozó kedvű agglegény (Mátray László), aki a hitelért Dóra vőlegényének hazudja magát.

Az előzetes alapján egy kedves, romantikus vígjáték lesz a HAB, amiben Dóra nem csak szenvedélyes cukrász, de valószínűleg hatalmas filmrajongó is, az üzlete cégérjén csupa híres filmes páros neve látható, mert róluk nevezi el a süteményeit. A főnyereményért nem csak vőlegényt, de egy gyermeket is hazudnia kell magának, itt jön a képbe a szomszédjában élő, a színészetet nagyon komolyan vévő kisfiú (saját magáról készített Keresztapa-portré lóg a falán), akit Gyarmati Erik alakít.

Mátray László erdélyi színészt, a Kojot keménylegénye után kíváncsian várjuk egy sokkal könnyedebb hangvételű, humoros szerepben. Mellettük egy egészen sokszínű színészgárda is felvonul, a 30 milliós támogatásért Kovács Lehel, Láng Annamária, Elek Ferenc és Zsigmond Emőke is megküzd majd.


„A HAB egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával. Olyan különleges, meseszerű látványvilágot terveztünk, ami miatt érdemes moziban, nagyvásznon megnézni. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is. A HAB egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt majd a nézők számára”
– mondta Lakos Nóra, a film rendezője.

Forrás: Intercom