A napokban zajló Karlovy Vary Filmfesztivál Works in Progress szekciójában egynapos prezentáció keretében még be nem fejezett vagy utómunka alatt álló, 2011. júliusa után bemutatásra kerülő közép-kelet európai projekteket lehet bemutatni nemzetközi forgalmazók, fesztiválválogatók előtt. A bemutatásra érdemes filmeket a fesztivál választja ki a jelentkezők közül: idén bekerült Hajdu Szabolcs legújabb, The Gambler című félkész filmje is. A The Gambler prezentációját Taschler Andrea és Lovas Nándor producerek közösen tartották - a nyolcperces pitch alatt részleteket is vetítettek a filmből, illetve a  prezentációt követő napokban személyes találkozókon vesznek részt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Dosztojevszkij-regényből készülő The Gamblert két etapban forgatják: az év elején  "picit kevesebb mint a film felét" forgatták le Las Vegasban, most a szeptemberi második etaphoz gyűjtenek támogatókat. A The Gambler amerikai-magyar koprodukció, Hajdu Zoltán Uldi cége, az Art Films mellett a magyar részt Hajdu Szabolcs, Taschler Andrea, Lovas Nándi és Réti Péter újonnan alapított közös cége, a Mirage Film Studio képviseli. A forgatás első etapját egy ingatlanos befektető teljes egészében megfinanszírozta, most a hiányzó részhez keresnek partnereket. Az egyelőre kizárólag amerikai pénzből és amerikai támogatók segítségével készülő film várhatóan 2012 végére fog elkészülni.

Hajdu Szabolcs megszokott alkotótársaival dolgozik együtt: az operatőr Nagy Andris, a főszereplő pedig korábbi munkáihoz hasonlóan felesége, Török-Illyés Orsolya. A filmben szerepet kaptak még a Bibliotheque Pascal színészei is, Andi Vasluianu (Viorel) Ion Sapdaru (gyámügyes), Oana Pellea (nagynéni) és Shamgar Amram (Pascal) is. A Dosztojevszkij regény vonalától nem sokban térnek el, bár néhány hangsúlyt máshova helyeztek, mint az eredeti mű: a  sztori szerint tehetős román család érkezik Las  Vegas-ba, és éli fel a teljes vagyonát a szerencsejáték oltárán.