A film.artmozi.hu oldalon jelent meg a Budapest Film közleménye, miszerint a Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe filmszínházak április 21., keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek. A filmek ugyanezen az oldalon keresztül lesznek elérhetőek, a kínálat folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül.

A leírás szerint az előadásokra a szokott módon válthatnak kedvezményes jegyeket az interneten. "A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején."

Filmesek karanténban: Liszka Tamás

Februárban választották meg a Budapest Film vezérigazgatójává, a koronavírus beköszöntével azzal a problémával szembesült, hogy az önkormányzati cég elvesztette fő tevékenységi körét: mind a hat fővárosi mozijuk bezárt. A munka azonban nem állt le, már meg is van, mi fogja pótolni a Művészt, a Puskin és a többit: a Budapesti Távmozi. Sorozatunkban a filmszakma különböző szereplői mesélik el, mihez kezdenek magukkal a járvány idején.

"Az igazi mozik újranyitása nagyon nagy ünnep lesz nekünk, akármikor is jön el az a nap. Szeretnénk, ha a Budapesti Távmozi nézőit üdvözölhetnénk ott majd legelsőként, mert ők azok, akik ebben a nehéz időszakban is ragaszkodnak a mozizás élményéhez."


Forrás: Budapest Film / Fotó: Puskin mozi, Budapest Film