A több nemzetközi fesztivált is eredményesen megjárt film egy házasságot jár körbe, ahol egy szexuálisan bántalmazott nő férje egyedül próbálja megtalálni az elkövetőt, de a nyomozás közben kételkedni kezd felesége vallomásában. Az ellentmondásos információk miatt és bizonyítékok híján a rendőrség sem tud igazságot tenni az ügyben. Az eset feldolgozása próbára teszi a fiatal házaspár kapcsolatát.

A Legjobb tudomásom szerint című film vállalása és különlegessége, hogy az erőszak témáját rendhagyó módon nem az áldozat, hanem a férj szemszögéből mutatja be.

Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm után első közös nagyjátékfilmjük az NFI Inkubátor Programjában készült. A fiatal alkotópáros a filmet Mécs Mónika, Pataki Ági, Kovács Gábor, Mesterházy Ernő és Mártonffy Zoltán producerek összefogásával az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában készítették. Line producer: Kenesei Edina.

 

A film főszereplői Hámori Gabriella és Bodolai Balázs. További fontos szerepekben Fenyő Iván, Menszátor Héresz Attila, Jakab Juli, Borbély Alexandra, Gáspár Tibor, Máhr Ági látható.

A forgatókönyvet Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, vágó Gothár Márton, a zenét Fodor Attila készítette. A Legjobb tudomásom szerint országos mozipremierje 2021. december 16-án volt. Forgalmazza a Budapest Film.