Almási Tamást kérték fel a prágai One World dokumentumfilm-fesztivál szervezői a fesztivál magyar programjának összeállítására. Idén Almási Ítéletlenül című filmje mellett Schiffer Pál A Dunánál, Lakatos Róbert Csendország és Gazdag Gyula Hosszú futásodra mindig számíthatunk című alkotása képviseli a visegrádi országok között hazánkat.

Április 15-étől kerül megrendezésre a Newport Beach-i Filmfesztivál, melyen 350 filmalkotást mutatnak be a világ minden tájáról. A fesztiválon Fliegauf Benedek Dealer című filmje is szerepel.

Dyga Zsombor Tesó című alkotása az április 15-től Párizsban zajló Baltik-o-Balkan elnevezésű európai filmek fesztiváljára kapott meghívást.

Április 16-án kezdődik Houstonban a 37. WorldFest, melynek versenyszekcióiba idén hat magyar alkotást hívtak meg: Politzer Péter Gránátok, Makkai Bence és Cs. Nagy Sándor Holtvágány, Pacskovszky József A boldogság színe, Cakó Ferenc A róka és a holló, Makk Károly Egy hét Pesten és Budán, valamint Szilágyi Andor A Rózsa énekei című alkotását. Szilágyi filmjét a houstoni versenyszerepléssel párhuzamosan a massachusetts-i Waltham egyetemén, a Brandeis University-in is bemutatják.